Menu
Obec Voderady
Voderady Oficiálna stránka obce

Voderady

Vitajte na stránkach obce, veríme že na nej nájdete užitočné informácie!

S čím Vám môžeme pomôcť

rozšírené vyhľadávanie

Deň učiteľov

Deň učiteľov

Pri príležitosti Dňa učiteľov sa uskutočnilo 22. marca v Kultúrnom dome vo Voderadoch slávnostné posedenie učiteľov a pracovníkov školy. Túto udalosť otvoril starosta obce JUDr. Marek Turanský, MBA svojím výstižným prejavom, ktorý vyústil poďakovaním pedagogickým pracovníkom a zamestnancom školy.

Nasledoval krátky program základnej umeleckej školy pod vedením pána riaditeľa Mgr art. Michala Matejčíka. Ten sa niesol v slávnostnej nálade a, ako už býva zvykom, vo výbornej kooperácii žiakov a učiteľov. Záverečnú reč plnú krásnych prirovnaní predniesol pán riaditeľ základnej školy Mgr. Augustín Bachratý.

Týmto spôsobom sme si pripomenuli prácu učiteľov, ktorá sa nezaobíde bez lásky k deťom, trpezlivosti, individuálneho prístupu ku žiakom, neustáleho vzdelávania sa i pasovania sa s problémami každodenného školského života.

Na stretnutí z príležitosti Dňa učiteľov sa prítomným veľmi pôsobivo prihovoril riaditeľ Základnej školy s Materskou školou vo Voderadoch pán Mgr. Augustín Bachratý.

Vážené kolegyne, kolegovia, pán starosta, vážení prítomní,

keď mi povedali v utorok dievčatá z Obecného úradu, že si mám pripraviť na dnes príhovor, tak som sa zarazil. Ale dobre, keď v piatok poobede niečo pekné povedať – tak krátko a hutne.

Chcel by som z niekoľkých liečivých slov poskladať kyticu.

Prvé – Zodpovednosť – má úžasnú intenzitu, ale aj prchavosť. Prejavujete ju dennodenne, najmä však v deviatom a desiatom mesiaci školského roka.

Ďalšie – Tolerancia – v okamihu aplikácie povznáša. Je veľkým umením vysporiadať sa s jej dávkovaním – práve pri deťoch.

Tretie – zriedkavé slovo – Nadhľad. Niekedy stačí len jeho predpona proti malosti, celé však má zázračné účinky na nápravu krivice vzťahov a zápalov prízemnosti. Prikladám, hoci je to možno otázne, všade sa vyskytujúce slovo, a to je Láska. Tohto slova a jeho prejavov, je v každodennom živote každého z vás veľmi veľa.

A aby to bolo ako v kytici kvetov – nepárny počet, prikladám slovo Pokora, pretože ten, kto pracuje dennodenne s deťmi, sa bez nej nezaobíde.

Vám, panie učiteľky a páni učitelia, v pokore ďakujem, že ste tu a oddane robíte svoju prácu.

A pracovníkom Obecného úradu ďakujem v mene nás všetkých za prípravu tohto stretnutia.

Dátum vloženia: 22. 3. 2013 8:00
Dátum poslednej aktualizácie: 14. 6. 2016 10:48
Autor: Správca Webu - Obec

Obec

Prihlásenie k odberu správ

Dostávajte informácie z nášho webu prostredníctvom SMS a e-mailov

Mobilná aplikácia

Sledujte informácie z nášho webu v mobilnej aplikácii - V OBRAZE.
Voľne k stiahnutiu:

Univerzálny prekladač

Preklad (translations)

Návštevnosť web stránky

Návštevnosť:

ONLINE:2
DNES:573
TÝŽDEŇ:3787
CELKOM:1223495

Užitočné Informácie, ktoré Vás môžu zaujímať.