Menu
Obec Voderady
Voderady Oficiálna stránka obce

Voderady

Vitajte na stránkach obce, veríme že na nej nájdete užitočné informácie!

S čím Vám môžeme pomôcť

rozšírené vyhľadávanie

Ustanovujúce zasadnutie Obecného zastupiteľstva Obce Voderady - 10.12.2018

Ustanovujúce obecné zastupiteľstvo
Dňa 10.12.2018 sa uskutočnilo ustanovujúce zasadnutie obecného zastupiteľstva, ktorého účelom je naplnenie aktu a výsledkov komunálnych volieb , ich uplatnenie v skutočnom obsadení najvyšších orgánov obecnej samosprávy a vytvorenie podmienok pre zabezpečenie plynulého fungovania orgánov obecnej samosprávy v nadchádzajúcom funkčnom období. Ustanovujúce zasadnutie obecného zastupiteľstva je momentom, kedy sa strieda reprezentácia volených funkcionárov obce , z čoho vyplýva, že doterajšie orgány stratia pôsobnosť i zodpovednosť a novozvolené sa ujmú svojej kompetencie a preberajú zodpovednosť. Na ustanovujúcom zasadnutí zložila zákonom predpísaný sľub novozvolená starostka obce Voderady Ing. Anita Gajarská prečítaním znenia sľubu a podpísaním jeho písomného vyhotovenia. Po tomto akte doterajší starosta doc. Ing. Pavol Augustín CSc. prehlásil, že zložením zákonom predpísaného sľubu novozvolenej starostky Obce Voderady sa skončilo jeho funkčné obdobie, odovzdal novozvolenej starostke Ing. Anite Gajarskej insígnie a poveril ju vedením zasadnutia. Následne novozvolení poslanci prečítali a podpísali znenie sľubu poslanca obecného zastupiteľstva.
„ Sľubujem na svoju česť a svedomie, že budem riadne plniť svoje povinnosti, ochraňovať záujmy obce , dodržiavať Ústavu Slovenskej republiky, ústavné zákony, zákony a ostatné všeobecne záväzné právne predpisy , a pri výkone svojej funkcie poslanca obecného zastupiteľstva ich budem uplatňovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. “
Poslanci OZ Obce Voderady: Mgr. Veronika Živická, Ing. Vladimír Haršány, Marek Krajčovič, Martina Pastuchová, Mgr. Daniela Kušnírová, Ing. Jaroslav Zaťko, Tibor Bilčík, Karol Sedlák, Ing. Edita Tašká
Obecné zastupiteľstvo Obce Voderady schválilo zástupcu starostky Ing. Vladimíra Haršányho, ktorého OZ zároveň poverilo za podmienok v citovaných ustanoveniach Zákona o obecnom zriadení zvolať a viesť zasadnutie obecného zastupiteľstva.

OZ Obce Voderady zriadilo komisie OZ a zvolilo ich predsedov:
Predsedníčka Finančnej, bytovej a sociálnej komisie : Ing. Edita Tašká
Predseda Stavebnej komisie a komisie pre životné prostredie : Ing. Jaroslav Zaťko
Predsedníčka Komisie pre kultúru, školstvo a šport : Martina Pastuchová
Predseda Komisie pre verejný poriadok a bezpečnosť : Tibor Bilčík
Obecné zastupiteľstvo Obce Voderady konštatovalo , že voľba členov zriadených Komisií OZ Obce Voderady sa uskutoční na nasledujúcom zasadnutí OZ.

Novozvolenej starostke ako aj novému zastupiteľstvu prajeme veľa úspechov a správnych rozhodnutí v prospech Voderád.



Dátum vloženia: 8. 1. 2019 9:35
Dátum poslednej aktualizácie: 8. 1. 2019 11:16
Autor: Správca Webu - Obec

Obec

Prihlásenie k odberu správ

Dostávajte informácie z nášho webu prostredníctvom SMS a e-mailov

Mobilná aplikácia

Sledujte informácie z nášho webu v mobilnej aplikácii - V OBRAZE.
Voľne k stiahnutiu:

Univerzálny prekladač

Preklad (translations)

Návštevnosť web stránky

Návštevnosť:

ONLINE:4
DNES:550
TÝŽDEŇ:3764
CELKOM:1223472

Užitočné Informácie, ktoré Vás môžu zaujímať.