Menu
Obec Voderady
Voderady Oficiálna stránka obce

Voderady

Vitajte na stránkach obce, veríme že na nej nájdete užitočné informácie!

S čím Vám môžeme pomôcť

rozšírené vyhľadávanie

Deň Zeme alebo vyčistime si našu obec - 02.04.2019 - 17.04.2019

Deň Zeme, ktorý si každoročne pripomíname 22.apríla, je deň, ktorý upozorňuje na našu závislosť od darov prírody a zároveň na dôsledky nášho správania sa voči nej.. Pri tejto príležitosti sa v obci Voderady v dňoch od 02.04.2019 do 17.04.2019 zrealizovali environmentálne aktivity, do ktorých sa zapojili organizácie, žiaci ZŠ s MŠ, ako aj dobrovoľníci a jednotlivci z našej obce.
Uvedomujem si, že zapojenie sa do takejto aktivity nie je automatickou záležitosťou, a preto mi dovoľte, aby som Vám všetkým v mene svojom , ako aj v mene poslancov obecného zastupiteľstva Obce Voderady vyslovila úprimné poďakovanie za podporu tejto myšlienky, aktívny prístup a účasť na brigádach a prácach zameraných na vyčistenie našej obce, čím sme tak všetci spoločne prispeli k zlepšeniu kvality nášho životného prostredia.
Keďže je úspešnosť takejto aktivity podmienená dobrou vôľou a záujmom správnych ľudí, pevne verím, že sa i v budúcnosti stretneme pri ďalších podujatiach zameraných na ochranu a tvorbu nášho životného prostredia.
Ešte raz ďakujeme všetkým zúčastneným!

Ing.Anita Gajarská, starostka obce

Vo fotogalérii sú fotografie z aktivít ku Dňu Zeme  našich seniorov, občianskeho združenia efektívnej sebaobrany , dobrovoľných hasičov , poľovníkov a jednotlivcov - dobrovoľníkov.

Privítame ďalšie Vaše príspevky :)

 

Príspevky organizácií :

 

Poľovnícke združenie Gidra Voderady – Deň Zeme

Poľovnícke združenie Gidra Voderady zorganizovalo dňa 15.4.2019 brigádu pri príležitosti ,,Dňa Zeme“ . Nakoľko bol pracovný deň, brigády sme sa aj napriek tomu zúčastnili v peknom počte, a to 15 členov PZ  z 19-tich, za čo im samozrejme patrí pochvala a poďakovanie. Vyzberali sme odpad a vyčistili cesty a ich okolie  smerom na Veľký Grob, cestu do Majcichova, cestu pod Jozefovým dvorom a cestu vedľa Jozefovho dvora smerom k bývalej betonárni, čo predstavuje približne 4 km prístupových a poľných ciest v katastri obce Voderady. Vyzbierané odpadky tvorili hlavne plasty, plastové fľaše, papier, stavebný odpad, pneumatiky a našli sa aj kusy nábytku. Všetok  vyzbieraný odpad bol prevezený, vytriedený a umiestnený na zbernom dvore obce Voderady.

Ľuboš Zatko , poľovnícky hospodár PZ Gidra Voderady                                    

 

Hasiči brigádovali

Dňa 27. apríla 2019 o 8 hodine bol zraz členov DHZ Voderady na hasičskej stanici pri príležitosti Dňa Zeme. Na brigáde sa zúčastnilo 8 detí, 5 dorastencov a 9 dobrovoľných hasičov.  Medzi brigádychtivých hasičov bolo rozdelených viac činností, ktorými chceli prispieť ku skrášleniu prostredia v našej obci Voderady.  Mladší členovia vyzbrojení rukavicami a vrecami zbierali odpadky na Hliníkoch, pozdĺž potoka až k futbalovému ihrisku. Dievčatá strihali kríky, okopávali, zametali a kosili okolie sochy sv. Floriána patróna hasičov. Hlavnou úlohou bola príprava  sadenia trávy na novej ploche budúceho areálu pre hasičov.  Na ploche približne dvoch futbalových ihrísk  kultivovali pôdu, zasadili a poliali trávu.  Hasičom na rozľahlej ploche vypomáhal traktor. Hasiči tiež vykopali kanál na prekládku elektrického vedenie, potrebného k vybudovaniu prístavby  hasičskej stanice.

Po ukončení prác sa všetci stretli pri guláši.

                                                             Mgr. Daniela Kušnírová, DHZ Voderady

 

OZES - Wing Tsun

Zúčastnili sme sa  upratovania v obci Voderady. Boli sme na dvoch miestach, foto mapky a lokality  prikladáme  do fotogalérie.Vyzbierali sme komunálny odpad, pohodené papiere, servítky, plastové sáčky, pet fľaše, veľa malých sklenených flaštičiek od alkoholu, rozbité sklo, plasty, papiere, plechovky od piva, koberce, textílie atď...časť skončila vo vreciach pri kontajneroch (bol už dohodnutý odvoz v ten deň) a časť sme zaniesli priamo do zberného dvora.

                                                             Mgr. Marek Varga, OZES

 

 

 

 

Dátum vloženia: 17. 4. 2019 14:34
Dátum poslednej aktualizácie: 8. 8. 2019 10:51
Autor: Správca Webu - Obec

Obec

Prihlásenie k odberu správ

Dostávajte informácie z nášho webu prostredníctvom SMS a e-mailov

Mobilná aplikácia

Sledujte informácie z nášho webu v mobilnej aplikácii - V OBRAZE.
Voľne k stiahnutiu:

Univerzálny prekladač

Preklad (translations)

Návštevnosť web stránky

Návštevnosť:

ONLINE:3
DNES:284
TÝŽDEŇ:1701
CELKOM:1204233

Užitočné Informácie, ktoré Vás môžu zaujímať.