Menu
Obec Voderady
Voderady Oficiálna stránka obce

Voderady

Vitajte na stránkach obce, veríme že na nej nájdete užitočné informácie!

S čím Vám môžeme pomôcť

rozšírené vyhľadávanie

Sviatočný Trojkráľový koncert - 06.01.2019

Neskutočný umelecký a hudobný zážitok mali tí, ktorí prišli 6.januára 2019 na sviatok Zjavenia Pána do kostola sv. Ondreja vo Voderadoch na sviatočný Trojkráľový koncert, v programe ktorého vystúpila dychová hudba DRIETOMANKA. Organizátorom podujatia bola Obec Voderady , Farnosť Voderady a Základná organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska vo Voderadoch. Aj napriek tomu, že koncert na Troch kráľov sa uskutočnil v našej obci prvý krát, kostol bol zaplnený do posledného miesta. Účinkujúcich , všetkých hostí a prítomných privítala predsedníčka seniorskej organizácie p. Silvia Ožvaldová, po slávnostnom úvode hudobníkov. Koncert kapely z Drietomy bol pre všetkých nádherným zavŕšením sviatkov. Dychová hudba DRIETOMANKA ponúkla program , v ktorom muzikanti zahrali a zaspievali vianočné koledy a vianočné moderné piesne, sprevádzané moderátorskými vstupmi. Milým prekvapením bolo vystúpenie detí muzikantov, ktoré okrem zaspievania piesní, zarecitovali básničky o Vianociach a o zime. Najmladším spevákom bol 4 ročný Janko, ktorý bez zaváhania zaspieval spolu so svojou mamou speváčkou krásny dvojhlas v skladbe Pie Jesu. Celá kapela , speváčky a speváci boli oblečení v slávnostnom spoločenskom oblečení, čo dodalo celému koncertu punc jedinečnosti. Drietomanka je krojovaná dychová hudba z moravsko-slovenského pomedzia, založená v roku 1866 v obci Drietoma (pri Trenčíne).
Účinkuje na kultúrno-spoločenských podujatiach v rámci celého Slovenska a Českej republiky, avšak za posledných 20 rokov precestovala takmer celú Európu. V súčasnej zostave kapely hrajú a spievajú temperamentní a veselí mladí ľudia, ktorých spája láska k hudbe a k ľudovej piesni. Kapelníkom a manažérom kapely je Jaroslav Múdry.
Dovoľte poďakovať sa pánovi farárovi D. Lukačovičovi, ktorý umožnil, aby sme sviatok Troch kráľov spoločne oslávili aj týmto koncertom a p. P. Augustínovi za spoluprácu a pomoc s technickým zabezpečením koncertu v kostole. Organizácie koncertu sa veľmi zdarne ujala ZO JDS vo Voderadoch, za čo vyslovujeme celému výboru a aktívnym členkám taktiež veľké poďakovanie a tešíme sa na ďalšiu vzájomnú spoluprácu. Zároveň ďakujeme všetkým, ktorí prišli na koncert a spolu sme moli prežiť krásny sviatočný hudobný večer.

M.Šišková/OcÚ

Dátum vloženia: 6. 1. 2019 9:30
Dátum poslednej aktualizácie: 8. 8. 2019 14:14
Autor: Správca Webu - Obec

Obec

Prihlásenie k odberu správ

Dostávajte informácie z nášho webu prostredníctvom SMS a e-mailov

Mobilná aplikácia

Sledujte informácie z nášho webu v mobilnej aplikácii - V OBRAZE.
Voľne k stiahnutiu:

Univerzálny prekladač

Preklad (translations)

Návštevnosť web stránky

Návštevnosť:

ONLINE:5
DNES:313
TÝŽDEŇ:2272
CELKOM:1204804

Užitočné Informácie, ktoré Vás môžu zaujímať.