Menu
Obec Voderady
Voderady Oficiálna stránka obce

Voderady

Vitajte na stránkach obce, veríme že na nej nájdete užitočné informácie!

S čím Vám môžeme pomôcť

rozšírené vyhľadávanie

Voderadské kultúrne leto - júl - august 2019

Voderadské kultúrne leto v znamení milých stretnutí
V mesiacoch júl a august pripravila Kultúrna komisia sériu podujatí na novovybudovanej Kultúrnej zóne. Za cieľ si komisia stanovila prinavrátenie života do ulíc a centra obce a Voderadské kultúrne leto je jednou z foriem, ako sa to dá a hlavne, táto časť obce je ideálnym miestom na stretávanie sa s rodinou, priateľmi, známymi najmä počas prázdnin a dovoleniek. Skladba dramaturgie bola zameraná multižánrovo s ohľadom na všetky vekové kategórie.
Prvým, „otváracím“ podujatím bol country-folkový večer dňa 6.júla s dvojicou hudobníkov - spevákom Ľubom Konečným, rodákom z Hrnčiaroviec nad Parnou a Vladimírom Machalom.
21.júla si prišli na svoje vyznávači dychovej hudby na koncerte Záhorienky, ktorú tvoria vynikajúci hudobníci od Pezinka až po Skalicu, niektorí dokonca prekračujú i rieku Moravu. Aj keď bolo na takéto pokročilé letné obdobie netypicky chladné počasie, prítomným to vôbec neprekážalo. Záhorienka priniesla dobrú pohodu, pobavenie, potešenie v piesňach, ktoré lahodia nielen uchu, ale i bránici a príjemné chvíle pri hudbe - hudbe čistej, nežnej, úprimnej... Ďalšie podujatie sa uskutočnilo
3.augusta a bolo určené pre našich najmenších, ktorých prišiel rozveseliť Šašo Ľuboš . Nakoľko nás trošku potrápilo chladné a veterné počasie, plánovanú bublinovú šou si Šašo Ľuboš musel odložil na inokedy a v tento deň deti rozveselil svojim veselým šašovským vystúpením. Po ňom sa mohli naši najmenší aktívne zapojiť do minicyklistickej aktivity s názvom "Drobci na kolesách" - a na jednoduchý cyklookruh, sa vydali na rôznych "okolesených" prostriedkoch - odrážadlách, trojkolkách, autíčkach, korčuliach a pridali sa aj mamičky s drobcami v kočíkoch. Pre deti bola pripravená obľúbená aktivita „Maľovanie na tvár“ a tiež detská minidisco s DJ-om Jožkom, na ktorej sa veselo vyšantili.
18.august sa niesol v znamení folklóru. V programe sa predstavil folklórny súbor Krupanskí črpáci v humornom folklórnom pásme o vinobraní a vinároch, dokonca aj o voderadských . Členovia súboru v nádherných vyšívaných krojoch sa veru museli riadne zapotiť, pretože v tento deň bolo mimoriadne horúco. Prejavilo sa to aj na účasti, tentokrát bolo divákov pomenej. Ak sa ale trošku zamyslím, ľudia mali v minulosti oveľa väčší záujem o ľudovú hudbu, dokonca bola pre nich záľubou a často aj životným smerovaním. V súčasnosti sa v niektorých obciach a mestách akoby vytrácala...je na nás, ako si náš slovenský klenot – krásnu slovenskú ľudovú pieseň budeme uchovávať...
Záver leta patril Rozlúčke s prázdninami . 31. augusta predviedol na kultúrnej zóne skvelú športovú exhibíciu parkouru, freerunningu a kalisteniky známy a výnimočný športovec Michal Barbier. Bolo milé pozorovať, ako sa ho malé deťúrence snažili napodobňovať a na mäkkom zelenom trávnatom koberci robili rozkošne nemotorné kotrmelce.  Tí starší, skúšali aj odvážnejšie pózy .V priebehu podujatia bola vyhodnotená fotosúťaž „Pošli foto z prázdnin“. Ocenení boli všetci, ktorí poslali zaujímavú fotografiu , niektoré boli aj s vtipným príbehom. Z fotografií bola na kultúrnej zóne pripravená malá výstava. Snáď najlepším zážitkom pre malé aj veľké deti bolo v tento večer vyšantenie v mydlovej pene, ktorú v parku za kaštieľom pripravili naši hasiči. Počas celého večera si deti mohli zahrať spoločenské alebo kartové hry, ktoré boli pripravené na stoloch. Na počúvanie a aj do tanca hrala hudobná skupina Acoustic Boom z Trnavy . Bol to milý a hlavne veselý posledný prázdninový večer.
Veríme priatelia, že sa vám pilotný projekt Voderadského kultúrneho leta páčil, že ste si každý vybrali to svoje a ak sa všetko podarí , v tejto tradícii by sme radi pokračovali. Určite budete včas informovaní, aké prekvapenie sme pre vás pripravili na leto 2020. Samozrejme uvítame aj vaše nápady, tak sem s nimi !  Tešíme sa na ďalšie pekné leto spolu s vami !

Dátum vloženia: 27. 11. 2019 8:24
Dátum poslednej aktualizácie: 27. 11. 2019 8:34
Autor: Správca Webu - Obec

Obec

Prihlásenie k odberu správ

Dostávajte informácie z nášho webu prostredníctvom SMS a e-mailov

Mobilná aplikácia

Sledujte informácie z nášho webu v mobilnej aplikácii - V OBRAZE.
Voľne k stiahnutiu:

Univerzálny prekladač

Preklad (translations)

Návštevnosť web stránky

Návštevnosť:

ONLINE:4
DNES:137
TÝŽDEŇ:3351
CELKOM:1223059

Užitočné Informácie, ktoré Vás môžu zaujímať.